Gemeenschapsarcheologie

in Het Groene Woud

Doe je mee?


Gemeenschapsarcheologie

In het project Community Archaeology Rural Excavations (CARE), gaan we samen met bewoners

op zoek naar de geschiedenis van enkele dorpen in

Het Groene Woud (NL).

Kijkgaatjes in het dorp

In een gemeenschappelijk archeologisch onderzoek graven we een reeks kleine proefputjes op verschillende locaties in en om het dorp. Aan de hand van het vondstmateriaal dat wordt verzameld, kunnen we ons een eerste beeld vormen van de plaats en omvang van bewoning op verschillende momenten in de tijd.

Iedereen kan meedoen

De eenvoud van de methodiek maakt het mogelijk dat iedereen mee kan doen, jong en oud, in het dorp of zelfs vanuit de eigen achtertuin. Deskundige archeologen zullen dit proces begeleiden en uiteindelijk samenbrengen tot een nieuw verhaal.

Lokale verhalen in Europees verband

Het onderzoek in het Groene Woud staat niet op zichzelf, maar maakt deel uit van een internationaal programma met partners in Engeland, Tsjechi√ę, Polen en Nederland. Daarmee zullen we niet alleen nieuwe dingen leren over de geschiedenis van het eigen dorp, maar ook horen over ontdekkingen van gemeenschappen over de grens.

Mee doen?

Altijd al een archeoloog willen zijn? Kun je graven, wassen, tekenen, fotograferen, koffie zetten of ons aanmoedigen? En heb je zin om mee te gaan op ontdekkingsreis? Schrijf je nu dan in en doe met ons mee!